24 Şubat 2008 Pazar

Aprilia FV2 Concept

Aprilia FV2 Concept şimdilerde tüm dünyada fuarlarda kendini göstermeye başladı. Motor tasarımcıları 1200cc, 90 derece konumlu, ikiz-V motor olarak üç ana Konsept üzerine yoğunlaştılar ve tüm bu gelişimleri ileriki yıllarda RSV ve Tuono modellerine uyarlamayı düşünüyorlar. 106x 67.8mm ölçüleri ile motoru neredeyse kare biçimli ve oldukça çabuk devirlenen yarışçı bir yapıya sahip. Üretici firma 134 hp ve 10.5kgm tork ile şu an piyasadaki sportif cadde ve naked motorlar klasmanında olduğunu belirtiyorlar.

İkinci olarak, FV2, Aprilia'nın geleceğe yönelik teknik gelişmeleri hakkında benzersiz ipuçları sunmakta. İnjeksiyon 750cc Silver'da olduğu gibi fly-by kablo sistemi ile sağlanmakta. Yol Tutuş kontrolu (traction control) ABS ve elektronik süspansiyon standart donanım olarak bulunuyor.Gösterge paneli veri saklama özellikli, cep telefonu yada PC'ye indirilebilen veriler sayesinde motorun performansı her zaman kontrol altında tutulabiliyor. Ayrıca intenetten indirilen güncel performans dataları da aynı yolla yüklenebiliyor.

Belki de en ilginç gelişme, ön çatalda kullanılan ve BMW nin K1200R de kullandığı DuoLever sistemi benzeri olan Hossack-stili ön aksam. Bu da Aprilia'nın teleskopik çatal haricinde bir varyasyon deneyerek, piyasaya bir yenilik ekleyebilecek araştırmalar perşinde gidecek cesarete sahip olduğunun bir kanıtı olabilir.

Hiç yorum yok:

Google